Zaloguj się
Krewetki taiwan bee wine red
Krewetki taiwan bee wine red
Postautor: jaro12 » 20 lut 2021, 15:26
Witam serdecznie mam krewetki taiwan bee wine red wczoraj dowiedziałem sie ze zle mi powiedziano bo naworzenie co2, zwir zwykły, prosze o pomoc i doradzenie zeby krewetki żyły i miale sie dobrze i rozmnazanie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Mistrz
Re: Krewetki taiwan bee wine red
Postautor: krzysiek44 » 20 lut 2021, 16:51
Czasem mam dość już takiego podejścia do sprawy .....LUDZIE OBUDŹCIE SIĘ KUR.... WRESZCIE.Kupujecie żywe stworzenia nie wiedząc o nich nic ,traktujecie przedmiotowo,uśmiercacie bezsensownie itd. później pomóżcie ....pełne ignoranctwo .Proponuje oddać je jak najszybciej w dobre ręce kogoś co wie jak je hodować ,poczytać na ten temat ,stworzyć zwierzęciu odpowiednie warunki do życia i zacząć przygodę z krewetkami pamiętając ,że nie są niczym gorszym od nas.... 

Postautor: jaro12 » 20 lut 2021, 18:00
Widze ze ktos nie umie czytac pytalem sie osoby od ktorej kupilem i wprowadzil mnie w błąd.
Zapisalem sie na forum zeby zapytac was o zdanie a nie ocenianie bo ja chce sie uczyc by stworzyć im takie warunki a to nie moja wina ze osoba ktors mi sprzefala wrowadzila mnie w bład
Zapisalem sie na forum zeby zapytac was o zdanie a nie ocenianie bo ja chce sie uczyc by stworzyć im takie warunki a to nie moja wina ze osoba ktors mi sprzefala wrowadzila mnie w bład
Postautor: slawik75 » 20 lut 2021, 18:42
Witaj, musisz kupić podłoże aktywne, bakterie na start zbiornika jakieś minerały i sole do wody RO.
Jak masz filtr RO to wodę robisz sobie sam jak nie masz to popytaj w najbliższym sklepie zeologicznym.
O wszystkim, co pisałem wyżej jest na forum, poszukaj, poczytaj, krewety proponował bym ci oddać komuś kto ma pod nie warunki na przechowanie lub przeznaczył na straty(szkoda by było,), trudno i tak się zdarza. Krzysiu, zamiast krzyczeć na kolegę, doradziłbyś co początkujący ma robić, zwłaszcza że wszyscy kiedyś zaczynaliśmy z lepszym lub gorszym efektem, ja moje pierwsze krewety crystal redy wpuściłem na zwykłą kranówę i przeżyły do czasu kiedy nie zakupiłem filtra RO.
A i jeszcze jedno, troszkę w nieodpowiednim miejscu założyłeś temat.
Jak masz filtr RO to wodę robisz sobie sam jak nie masz to popytaj w najbliższym sklepie zeologicznym.
O wszystkim, co pisałem wyżej jest na forum, poszukaj, poczytaj, krewety proponował bym ci oddać komuś kto ma pod nie warunki na przechowanie lub przeznaczył na straty(szkoda by było,), trudno i tak się zdarza. Krzysiu, zamiast krzyczeć na kolegę, doradziłbyś co początkujący ma robić, zwłaszcza że wszyscy kiedyś zaczynaliśmy z lepszym lub gorszym efektem, ja moje pierwsze krewety crystal redy wpuściłem na zwykłą kranówę i przeżyły do czasu kiedy nie zakupiłem filtra RO.
A i jeszcze jedno, troszkę w nieodpowiednim miejscu założyłeś temat.

Postautor: Piotr1982 » 20 lut 2021, 21:24
Po pierwsze witaj, choć pewnie i Ty i my wolelibyśmy, gdybyś od razu chwalił się zdjęciami fajnych krewet i baniaka 
Może napiszę tak: rozumiem Krzysia, bo też nieraz odnoszę wrażenie, że ludzie zgłaszają się, jak już jest problem... Wystarczy wcześniej poczytać, poświęcić jeden wieczór, tylko parę kliknięć dzieli nas od jakieś tam wiedzy... W dobie facebooka, netu naprawdę nie jest to trudne.A jak jest problem, to wpadam na forum, piszę pytanie i oczekuję recepty-cudu...Dalsza kwestia, czy ktoś posłucha dobrych rad.
Ale nie krytykowałbym z drugiej strony kolegi, bo niektórzy sprzedawcy sprzedają krewetki "aby sprzedać". Sam niejeden raz odmawiałem sprzedaży "na kranówkę", bo szkoda mi zwierząt. Ale nie wszystkich to interesuje i stąd takie problemy.
Krótko i na temat: wymiana podłoża na aktywne, zorientowanie się, czy w kranie masz twardą wodę, czy miękką (strona wodociągów), lektura wątku o zakładaniu krewetkarium i krytyczne podejście do informacji od sprzedającego na przyszłość
A tak już zupełnie poza tematem: każdy na tym forum umie czytać. Inaczej nie przebrnąłby przez rejestrację

Może napiszę tak: rozumiem Krzysia, bo też nieraz odnoszę wrażenie, że ludzie zgłaszają się, jak już jest problem... Wystarczy wcześniej poczytać, poświęcić jeden wieczór, tylko parę kliknięć dzieli nas od jakieś tam wiedzy... W dobie facebooka, netu naprawdę nie jest to trudne.A jak jest problem, to wpadam na forum, piszę pytanie i oczekuję recepty-cudu...Dalsza kwestia, czy ktoś posłucha dobrych rad.
Ale nie krytykowałbym z drugiej strony kolegi, bo niektórzy sprzedawcy sprzedają krewetki "aby sprzedać". Sam niejeden raz odmawiałem sprzedaży "na kranówkę", bo szkoda mi zwierząt. Ale nie wszystkich to interesuje i stąd takie problemy.
Krótko i na temat: wymiana podłoża na aktywne, zorientowanie się, czy w kranie masz twardą wodę, czy miękką (strona wodociągów), lektura wątku o zakładaniu krewetkarium i krytyczne podejście do informacji od sprzedającego na przyszłość

A tak już zupełnie poza tematem: każdy na tym forum umie czytać. Inaczej nie przebrnąłby przez rejestrację

moje krewetkaria: krewetkaria/moj-rega-t6.html 

Postautor: Haniball » 20 lut 2021, 23:31
No powiem szkoda mi troszkę chopa że trafił na takiego hodowcę/sklep no ale wszystko idzie uratować założyć na nowo i czekać bo przy przekładce na poprawne warunki z takich warunków i przekładka na swoje akwarium mogą być takie same straty....
Przejdź do
- FORUMOWICZE
- REGULAMIN
- POWITANIA
- GALERIA
- WYDARZENIA I KONKURSY
- POMYSŁY
- OFF TOPIC
- GALERIA
- KREWETKARIA
- AKWARYSTYKA ROŚLINNA
- AKWARYSTYKA MORSKA